το σύμπαν μίλησε...

....και το καλοκαίρι τελείωσε!!!
η πρώτη απορία όλων είναι "μα πότε κιόλας έφτασε στο τέλος?"
και να σας πω την μαύρη αλήθεια... κανείς δεν θα βρεθεί να μάς χτυπήσει (-πατ πατ-) συμπονετικά στην πλάτη.
Πρέπει να βρούμε το κουράγιο, να μαζέψουμε τα μπρατσάκια μας και να σηκωθούμε από τη γονατιστή στάση που έχουμε πάρει στη μέση της παραλίας ικετεύοντας τον Μεγάλο "δώσμας άλ-λη μι-α βδo-μα-δού-λα !!!" να ρυθμίσουμε τα ξυπνητήρια και να υποδεχθούμε ειρηνικά το φθινόπωρο. Και λέω ειρηνικά, γιατί όπως έλεγε η γιαγιά μου "να έχεις κοντά τους φίλους...μα πιο κοντά τους εχθρούς".
Άλλωστε το καλοκαίρι είναι παντού. Το καλοκαίρι είναι διάθεση. Κάνε το χειμώνα καλοκαίρι. Και άλλα ακόμα αισιόδοξα μηνύματα που μπορώ να ψάχνω, μέχρι να φτάσει το επόμενο...
τι και αν πρέπει να περιμένεις, όλα τα ωραία έρχονται πάνω εκεί που τα χρειάζεσαι περισσότερο. Και θυμηθείτε το αυτό. Έρχομαι όμως ξανά στην αρχική μου "διαπίστωση" ότι το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του...

Από τη μια λοιπόν περίμενες να περάσεις τουλάχιστον ξέχνοιαστες διακοπές (αν όχι τις καλύτερες) και έτσι να μαζέψεις δυνάμεις για τη νέα χρονιά. Και από την άλλη πίστευες πως τίποτα που δεν είχες προβλέψει, δεν θα συνέβαινε.
Έρχεται το αποτέλεσμα με ένα σνομπ ύφος να σου πει οτι, πάλι την πάτησες...
σύμπαν-λουνίτα = 2-0
Πόσο έξω πέφτουμε καμιά φορά! κάποιοι λένε ότι "όταν κάνουμε σχέδια... ο θεός γελάει" και την επικροτώ. Και κάποιος άλλος ότι "όταν θέλει να μας τιμωρήσει.. ακούει τις προσευχές μας". Δεν ξέρω πώς.. αλλά από εκεί που λές πως άλλα θές ή μάλλον πως ξέρεις τι θές, συμβαίνει κάτι και ανατρέπονται όλα, μέσα σου.. μέσα μου! Κάνεις τόσες πολλές ευχές καθημερινά, “αχ να είχα...” αρχίζεις και θυμάσαι μέχρι και το τελευταίο σου όνειρο. 
Τα ζητάς όλα την ώρα που τα θέλεις κιόλας, οι ευκαιρίες όμως γι αυτά, σου εμφανίζονται ανυποψίαστα. Και πέφτεις πάλι απο το σύννεφο που έφτιαχνες τόσο καιρό. Σύννεφο άμυνας και ηρεμίας (το έχεις ονομάσει).
"θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό.. θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω" αυτό εννοώ...
Πέφτεις για να βρεις κάτι που ούτε εσύ ο ίδιος ξέρεις που θα σε πάει. Που μέχρι πρότινος έλεγες με μια σιγουριά και με σταθερή φωνή για να το πιστέψεις κι εσύ  "δεν το έχω ανάγκη".
Γιατί όπως ξαναείπα πιο πάνω.. όλα τα ωραία έρχονται πάνω εκεί που τα αρνείσαι αλλά τελικά τα χρειαζόσουν περισσότερο από ποτέ!
Και αυτό σαν να σε ακούει. Γελάει ειρωνικά και πλησιάζει με αργά αλλά τόσο αποφασισμένα βήματα. Σου χτύπησε κι εσύ ακόμα δεν έχεις διαλέξει τα ρούχα που θα φορέσεις. Δεν έχεις καν αποφασίσει αν θέλεις να πας αυτή τη βόλτα, γιατί μέσα σε όλα σε βασανίζει και αυτή η "μουντίλα"...
Τελικά, ανοίγεις. Το ήθελες και δεν το είχες καταλάβει. Ίσως αυτό να σε τρομάζει πιο πολύ. Δεν αφηνόσουν να το δεις και αποφάσησε το ένστικτό σου για σένα. (μάλλον κάτι τέτοιες στιγμές λειτουργεί καλύτερα από ότι νόμιζες) Αχ! αυτό το ένστικτο.


ανοίγει παρένθεση: μέσα σε ένα σχετικά ήρεμο κλίμα το μόνο που σε απασχολεί είναι εκείνο εκεί το ξεκαθάρισμα που έπρεπε να γίνει. ποιούς ανθρώπους θέλεις δίπλα σου. για ποιους νοιάζεσαι πραγματικά και ποιούς δεν θα σε πειράξει αν δεν ξαναδείς και δεν ξανακούσεις γι αυτούς.
υπάρχουν πάντα κι αυτοί που αφήνεις μια μικρή χαραμάδα μέχρι να καταλάβεις. και μετά με έναν μαγικό τρόπο τα αφήνεις όλα. ίσως να ναι και αυτή η νέα πόρτα που άνοιξες που σε βοήθησε να το κάνεις. κλέινει η παρένθεση. και συνεχίζουμε...
σας έχει τύχει ποτέ την στιγμή που συμβαίνει κάτι, να είστε σίγουροι νομίζετε πως δεν συμβαίνει σε σας... ?

"έπιασε" τον εαυτό της να μην μπορεί να ακούσει...
σαν το σώμα της απλώς να υπήρχε εκεί.
να απομονώνει ηθελημένα τον ήχο που ερχόταν από δίπλα και έβαζε τόσο ωραία τις λεξούλες στη σειρά,
“και εγώ τι θα κάνω χωρίς εσένα.. μετά?” είπε.

...της πήρε το χέρι και το ακούμπησε στην καρδιά του, που χτυπούσε λες και θα ξεκόλαγε.
εκείνη για λίγο πάγωσε και ύστερα αμέσως αγκάλιασε με τα δαχτυλά της εκείνο το χέρι, που ακόμη έτρεμε και το κράτησε σφικτά. Σαν να του έδινε μαζί και μια υπόσχεση. 
μέχρι που ξημέρωσε...
εκεί στην βελούδινη κατάξανθη παραλία, στη δροσιά που ερχόταν από δίπλα και κάλυπτε τους ήχους, στα αστέρια που μόλις έσβηναν απαλά σαν να χάιδευαν τις πρωινές ηλιαχτίδες και στην άβολη μεγάλη πολυθρόνα, που όμως χωρούσε αυτό που ήταν “γραφτό” για το ελάχιστο υπόλοιπο καλοκαιριού να συμβεί...
και ας μη το είχε σχεδιάσει ούτε στο μυαλό της. Να μην είχε παίξει τους ρόλους της ιστορίας.
είχε καιρό να αισθανθεί παράξενα. τόσο τρυφερά.
Είχε καιρό να μη σκέφτεται τι έπρεπε να πει, τι θα βόλευε και έχει καιρό ακόμα μπροστά της.


Δεν είναι πάντα όλα εύκολα. Χρειάζεται να τα φέρνεις στα μέτρα σου και ας πρέπει να κάνεις και κάτι έξω από τα συνηθισμένα σου. Μια προσπάθεια. Τις καλύτερες προϋποθέσεις τις φτιάχνουμε μόνοι μας άλλωστε. Ένα χαμόγελο όμως και μια αγκαλιά είναι αρκετά και ας χαθούν στα χιλιόμετρα.
Αχ! σε σένα εκεί κάτω. Αχ! και σε μένα εδώ πάνω :)
μαζί θα ανακαλύψουμε τα όρια μας. Αυτά που έχουμε και δεν τα ξέρουμε (όπως έχουμε ξαναπεί).


καλώς σας ξαναβρήκα! καλό χειμώνα να πω?! φιλιά!

13 σχόλια:

  1. Καλημερα! Καλο μηνα και καλο Φθινοπωροοοο!! Για χειμωνα εχουμε καιρο ακομα!!
    Μας ελειψες!! Μια διαπιστωση που εχω κανει ειναι οτι το συμπαν παααααααντα προηγειται, παντα!!

    Ευχομαι να σας/σου πανε ολα καλα ;)

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλώς σε βρήκα κι εσένα λοιπόν.
    Ντάξει μπορεί να νιώθουμε ότι το καλοκαίρι πέρασε γρήγορα αλλά τουλάχιστον δεν ήταν και γαμω? Ένα καλοκαίρι που θα το θυμάσαι τις κρύες μέρες του χειμώνα, θα κρυφοχαμογαλες και θα νοσταλγεις εκείνες τις στιγμές... Αλλά μάντεψε! Εκείνες οι στιγμές θα ξαναγίνουν!
    Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος μιας και μετά από ένα τρομερό καλοκαίρι, είμαι έτοιμος για έναν δύσκολο χειμώνα και τους στόχους μου.
    =))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γειαααα σας!!!!

    μαρουλιιι επίσης κ καλα να μας ερθουν σε ολους,ολα...
    το συμπαν οντως παντα προηγειται ;)
    φιλακιαααα

    σαρπερ καλως βρεθηκαμε παλι!!!
    απο τις ελαχιστες μερες διακοπων ναι ομολογω πως τις τελευταιες θα τις θυμαμαι που λες κ εσυ τις κρυες μερες του χειμωνα.. ♥
    παρολ'αυτα δεν αισθανομαι και ετοιμη για τον δυσκολο χειμωνα -μου- :) θα το δουμε αισιοδοξα παντως,οσο μπορουμε...
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπουμπού μου όμορφη, με την αινιγματική ανάρτηση.. Καλώς σε βρήκα ξανά. Μου άρεσες και αυτή τη φορά.. Καλό χειμώνα θα έχουμε! Θα περάσουμε τέλεια φέτος..

    Μου έλειψαν οι αναρτήσεις σου.. :)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "πρέπει να τα φέρνεις στα μέτρα σου και ας χρειαστεί να κάνεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα..."

    αααχ καλώς σε βρήσκω!!! με ορεξούλα σε κόβω να ήρθες!!!! παντα τετοια ορεξουλα να εχεις!!!!! βρε.. μιλα ξεκαθαρα στον εαυτο σου και άσε τα μα-μου-σου-του και τα "εγώ δεν ήθελα, ο απο πάνω την έκανε τη δουλειά"! μεταξύ εσού και του εαυτού σου να είσαι πάντα ειλικρινής!!!


    σματς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ααααχ Αυτη μου χαιρομαι με τα σχολια και ναι πρεπει να περασουμε ωραια τελειωσε!!!

    θα τα λεμε συχνοτερα πιαααα...
    φιλακιαααααα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μικρο-τρελο,
    καλως σε βρηκα ξανα!!!

    πιο ξεκαθαρα δεν γινεται...
    παιδευτηκα λιγο μεσα μου αρχικα,να μη το πω?
    κ μερικες φορες θελουμε ενα ταρακουνημα αυτο ειναι ολο.σημασια δεν εχει ποιος ηταν απο πανω η απο κατω αλλα να καταλαβαινουμε τελικα πως αξιζει τον "κοπο" να βγουμε εξω απο τα συνηθισμενα... ;)
    φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι ωραια που επεστρεψες!!!!!!καλα τα εβαλες με ολοκληρο το συμπαν και ηθελες να βγεις και νικητρια;;;;;;;;;;;;;;;;;Σε φιλωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα καλα περνανε τοσο γρηγορααααααα
    αδικο
    ουφ καλο μας φθινοπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. meanan
    τι ωραια που επεστρεψαμε ολοι :D
    πηγα να τα βαλω κ εγω αλλα δεν τα καταφερα...

    σκουλικι οπως ειπε κ ο σαρπερ πιο πανω..."εκεινες οι στιγμες θα ξαναρθουν"
    με αυτη την ελπιδα ξεκιναμε το φθινοπωροοοοοο...
    φιλακια κ στις δυο :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μωρέ εσύ ερωτευτηκες μου φαίνεται...και σε αυτό δεν σου φταίει το σύμπαν,δεν φταιει ο κόσμος ούτε κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. amalthia φταιει η καρδια που ετρεμε κ τωρα κολλησε κ η δικη μου :)

    skouliki μου,ερχομαι...
    αν ειναι αυτο με το τι αγαπαμε...το "δρομολογω" (απο αυριοοο) :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

και για πες...