Από το μπλοκ... στο μπλογκ!

Μικρή της άρεσε να ζωγραφίζει. Ζωγράφιζε, εκτός από το μπλοκ.. τις κούκλες, τα ρούχα, τους τοίχους και τα χέρια!
Όταν έμαθε και να γράφει ήταν το καλύτερό της. Πήγαινε σε οποιαδήποτε γωνία και άκρη του σπιτιού και έγραφε κρυφά με τα σκαλικατζούρια της όλα τα ονόματα της οικογένειας.
Κρατούσε και ημερολόγιο. Έγραφε τραγούδια με τις φίλες της, ποιήματα δικά της και το καθημερινό πρόγραμμα. Μερικές φορές έπεφτε στα χέρια της μεγαλύτερης αδερφής της που μαζί με τις φίλες της γελούσαν και κορόιδευαν "το μικρό" που έγραφε ασυνάρτητα. Σταματούσε να γράφει τότε ή άλλαζε κρυψώνα και πάλι από την αρχή.
Καθώς μεγάλωνε, μια μέρα "μουτζούρωσε" ένα νέο σημειωματάριο και ξαναθυμήθηκε πως ήταν να σημειώνει ό,τι της κατέβει..
Δεν κράτησε για πολύ αυτό, αφού πάντα νόμιζε πως το να έχει ένα μικρό χώρο να εκφράζεται δεν την βοηθούσε να "απλώνει" τη σκέψη της και εκείνη να τεντώνεται με την ησυχία της. Ήθελε να κινείται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς.
Ύστερα από μερικά χρόνια έγραφε σε κόλλες, αφού δεν την ενδιέφερε πια να έχουν ένα ωραίο δερμάτινο ή χρωματιστό εξώφυλλο οι σκέψεις της.
Αυτό που παρατήρησε μετά από καιρό, ήταν πως πλέον τα γραπτά της απευθύνονταν σε κάποιον, δεν ήταν απλώς σκέψεις, αλλά γράμματα. Οι παραλήπτες φυσικά "φανταστικοί", που ποτέ δεν έλαβαν ούτε ένα.
Όσο περνούσε ο καιρός εκμυστηρευόταν παράπονα, φόβους, έρωτες, αλλά και όπως πάντα τα "φουσκωμένα" όνειρα της! Όλα κρατημένα σε ένα κουτί, άλλα σκισμένα για να μη δει ξανά τι ακριβώς έγραφε και άλλα καλά φυλαγμένα να τα θυμάται. Τον τελευταίο χρόνο, αφού άφησε τα χαρτιά, θα τη δείτε να κυκλοφορεί πότε αργά και πότε γρήγορα, με την ταυτότητα "lounita με δύο αστεράκια".
Ύστερα από πολλά χρόνια ξαναέγραψε πάλι πέρσι τέτοια μέρα. Πάτησε ξαφνικά Δημιουργία Ιστολογίου καιιιι... διαβάζεις τώρα τα "ασυνάρτητα" της εσείς ;)

*στην αρχή ήταν περίεργο το συναίσθημα να διαβάζει ο καθένας τις μέχρι πρότινος κρυφές σου σκέψεις, όπως και να σου αφήνει σχόλια ενώ δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί. Στη συνέχεια μου άρεσε που προσπαθούσε να με καταλάβει. Αυτός ο χρόνος που αφιερώνεις για να μάθεις κάποιον... που μπορεί να μη δεις ποτέ από κοντά.
Αλλά είναι ο άγνωστος κρυφός ή ο Ιδανικός Αναγνώστης που χρειάζεσαι. Αυτός που θα μείνει γιατί ένιωσε κάτι σε σένα, όχι γιατί πέρασες κι εσύ από εκείνον. 

**θέλω να ευχαριστήσω πολύ όσους έρχεστε τακτικά, αλλά και εκείνους (που ίσως να μην το δουν ποτέ) αλλά κάποια στιγμή έχουν σταθεί για λίγο εδώ. Είναι σαν να πηγαίνεις σε πάρτυ. Κάποιοι γνωρίζονται καλά και κάποιοι άλλοι όχι. Εσύ εκεί ψάχνεις με ποιον θα "μοιραστείς" τις σκέψεις σας μέχρι να επιστρέψεις πάλι σπίτι. Σε αυτό το "πάρτυ" με συνόδευσαν απ'την αρχή η spitha και ο "δι-άσημος"(έκλεισε το μπλογκ του). Νιώθωντας έτσι να ισορροπώ. Δύο άνθρωποι που με γνωρίζουν χρόνια και με μαθαίνουν τα τελευταία. Η παρέα αυτή συμπληρώθηκε στο φορουμ! όπου μπήκα για να μάθω αυτά που δεν κατάλαβα.

***Χαίρομαι για όλα αυτά. Ήταν κάτι που τελικά χρειαζόμουν. Δεν ξέρω γιατί τόσα χρόνια αρνιόμουν ή δείλιαζα να κάνω.
Κάποιες φορές περνά απτο μυαλό μου να αφήσω τη Λουνίτα πίσω μου. Είναι όμως η "ασφάλεια" μου ακόμη για τον "κόσμο" αυτό, που δεν ξέρω καλά.

Δανείζομαι από τη σπίθα το τραγούδι μιας ανάρτησής της:

Open up Open up you know that you can,
The key is inside you to open your mind..
Open your thoughts and don't stay behind!

12 σχόλια:

  1. ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘΕ ΓΡΑΠΤΟ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ.ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. E καλά δεν είναι και επιστημη η δημιουργια ενος ιστολογιου! Στο φορουμ τα παιδια κανουν καλη δουλεια, αλλα εγω μολις πριν λιγο καιρό γράφτηκα εκει, παρολο που εχω το ιστολογιο μου ενα χρονο!!! Θελω να πω πως με ψαξιμο, ολα γινονται!

    Αυτό που λες πως θες να σε διαβάζουν και να αφηνουν ένα σχόλιο ειναι ο,τι εύχεται κάθε blogger. με καποιους ταιριαζεις καλυτερα, με καποιους αλλους οχι!

    Ευχομαι πολλα χρονια υπαρξης της Lounita σου, και οχι μη κανεις το λαθος να γραψεις τα δικα σου στοιχεια!

    Τα φιλια μου και την αγαπη μου!

    Εγω εδω θα ειμαι παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο κοριτσακι! χρονια σου πολλα! αντε να σε βλεπουμε/διαβαζουμε για πολλα χρονια ακομη και πιο συχνα! σε φιλω γλυκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. meanan σε ευχαριστω και χαιρομαι πολυ γι αυτα που μου λες!
    coula, δεν ειναι επιστημη καθε αλλο, αλλα οταν σκεφτομουν ενα δικο μου μπλογκ το ειχα καπως αλλιως απο αυτο που τελικα εκανα... ισως στη συνεχεια!
    και σε σενα παντως ευχομαι το ιδιο γιατι μ αρεσει ο "τροπος" σου,μη το κλεισεις ;)

    siren girl πιο συχνα θα θελα κ εγω, θα δουμε αν ερθει κ η συγκεντρωση μου πισω! σ ευχαριστω :)

    Τα φιλιαααα μου κ στις τρεις :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε είχα στο νου μου μέρες τώρα λόγω των γενεθλίων του ιστολογίου σου Χρόνια Καλά γεμάτα σκέψεις!! Να χαμογελάς & να ξέρεις πως κάποιοι μέσα από τα γραπτά σου σε συμπαθούν

    Τα σέβη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σαι καλα και σ ευχαριστω πολυ Vangel Greko :)
    Φιλια πολλαααα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρονια πολλα και καλα.Να ειναι γεματο το μπλοκοσπτιτο σου με καλούς φιλους.Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα.
    Ουτε εγω δεν μπορουσα να σκαναρω για το παιχνιδι και την εβαλα απο το κινητο την φωτο:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να χαίρεσαι το πάρτυ σου λοιπον
    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστω παρα πολυ! :)

    φιλακιαααα...

    *σκρουτζακο,θα προσπαθησω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοριτσακι μου ακομα θυμαμαι τις πρωτες μερες στο φορουμ! Γελασαμε πολυ!! Περασε κιολας ενας χρονος ε?

    Περναω συνεχεια απο εδω και ας μην δινω παντα το παρον.. Ειναι που με αφοπλιζεις και δεν ξερω τι να γραψω..

    Να συνεχισεις να γραφεις γιατι μας αρεσεις και γιατι το εχεις!!

    Λουνιτα προχωρα σε θελει ολη η χωραααα!! χαχαχα!

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρουλι μου χαιρομαι πραγματικα που περνας! :)
    Το ιστολογιο σου, ισως ηταν η αφορμη μου.Χωρις υπερβολες. Ισως γραψω καμια μερα γι αυτο...
    *Α μου εχει λειψει το φορουμ.
    φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

και για πες...