ετοιμάζω ταξίδι...

Λίγο πριν με νανουρίσει το "πάπλωμα" (και με σκεπάσει) άκουσα το παρακάτω τραγούδι. Για ακόμη μια φορά... εικόνες και αναμνήσεις με περιτριγύρισαν.
Καλοκαίρι β' λυκείου, κάτω στο σπίτι 'του παππού' (χωρίς τον παππού κλαψ),  νέος αέρας, "μοσχοβολισμένο" και απογευματάκι. Σχεδόν σούρουπο, στο λευκό τραπεζάκι με τα λουλούδια. Κάπου εκεί σφινωμένη να βρίσκομαι με ένα σωρό τετράδια, χρωματιστά στυλό, ποστ ιτ και φωτοτυπίες πότε έκθεσης, πότε λατινικών.. πότε αρχαία φιλοσοφία (αγαπημένη) και δίπλα η τηλεόραση ανοιχτή να ακούγεται και να μπερδεύει κάπου τη σκέψη μου. Παράλληλα η μουσική να παίζει κάποιο ρυθμό πίσω μου. Πόσα απογεύματα πέρασαν ακούγοντας αυτό το τραγούδι. Πόσα ευχόμουν να βρεθώ κάπου μακρία. Να τρέξω να ετοιμάσω τη γαλάζια βαλίτσα με τα ροδάκια και να τη σύρω για το "όπου..."
Οι σκέψεις ταξίδευαν. Ξαναγυρνούσαν και πάλι ταξίδευαν. Σε εκείνα που μπορούσαν. Στην ιδεατή πολιτεία του Πλάτωνα και στις τρόπους πειθούς. Πώς να πείσω το μυαλό μου! Ανέβαιναν πάνω κάτω και "όργωναν" τη παραλία και τις βόλτες στο μυαλό μου. Μέχρι να βάλω το αγαπημένο μου τζιν και να βγω. Περίεργο καλοκαίρι που πάντα θα έχω στις αναμνήσεις μου. Συνέχεια θα το συνδέω με εικόνες και μουσικές για να το έχω "φυλαγμένο" κάπου. Πέρασε κι αυτό για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. 

ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ....

υγ: δεν θέλετε να γεμίσετε τη βαλίτσα σας ακούγοντάς το?

6 σχόλια:

  1. καλημερα.Οι ωραιες αναμνησεις δεν ειναι παντα συνδυασμενες με ξεκουραση...........μαλλον το αντιθετο θα ελεγα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελα να παραλάβεις το βραβειο σου
    φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξερω meanan για μενα ηταν συνδιασμενες κυριως με ανεμελια και χαρουμενη διαθεση μονο.Αλλα τελικα μονο οταν τελειωνει κατι καταλαβαινεις,τι γευση σου αφησε :)κ ξαναλεω ωραιες μερες τοτε...δεν ειχα συνειδηση οτι διαβαζα για κατι που τωρα θα με αγχωνει ακομα περισσοτερο πφφ..(τελος χρονου ξαναγυριζω στο βιβλιο byeee)

    σκουλικι μου σ ευχαριστω πολυ!!!
    πολυ γλυκο εκ μερους σου να με αναφερεις,με συγκινειιιις :)
    μουααατσ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου και καλως σε βρήκα!

    Ενα πράγμα που μου αρέσει στο καλοκαιρι είναι οτι οι τάσεις φυγής που έχω φαίνονται φυσιολογικές! :Ρ

    Mύρισε καλοκαιρι η ανάρτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τρελολουνα,εχω ενα βραβειο φιλιας για σενα.Φ Ι Λ Ι Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. merlin το τραγουδι,σου μυρισε...ειναι απο αυτα που λενε παρε μια βαλιτσα κ αααντε πηγαινε ταξιδι ;)
    καλως ηρθες...

    meanan ευχαριστω κ απο εδωωωω :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

και για πες...