Ταν! ταααν!

Tumblr_lrez58wlys1qgl14po1_500_large
Ήθελα από καιρό να μιλήσω για ανθρώπους που αποτελούν την έμπνευσή μου.
Μάλιστα τους έχω χωρίσει σε κατηγορίες. Νοητά (ακόμα).
Σε αυτούς που δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά διαβάζω, βλέπω και ακούω, σε εκείνους που ξέρω καλά και κινούνται γύρω μου και σε κάποιους άλλους που κάποτε (μια φορά κι έναν καιρό) ήταν οι εμπνευστές μου.
Εμπνευστές- ιδέες. Που τις έχω μέσα μου, κάποτε διασταυρώνομαι μαζί τους και κάποτε πάλι χωρίς κόπο ριζώνουν βαθιά. Ακόμα κι εκείνοι και οι ιδέες κάποια στιγμή κουκουλώνονται από άλλες. Πιο αληθινές τη δεδομένη στιγμή. Που καλύπτουν περισσότερα κομμάτια της σκέψης μου.
Από τη μία λοιπόν βρίσκονται εκείνοι που διαβάζοντας -ακούγοντας -βλέποντάς τους και με μία μόνο λέξη τους θες να πάρεις ένα χαρτί και στυλό και να αρχίσεις να κατεβάζεις απ΄τα συρτάρια της σκέψης σου ο,τι υπάρχει. Δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ. Γιατί απλώς έχεις βρει κάτι πιο δυνατό. Κάποιον που θα εμπιστευτείς το "πίσω μέρος του μυαλού" και εκείνο θα ακολουθήσει. Θα βγει από τα στενά που το έχεις συνηθίσει. Θα βρεις καινούριες λέξεις, νέους προσδιορισμούς και τρόπους να τα εκφράσεις. Μου δείχνουν το δρόμο τους και ξεκινώ τον δικό μου. Έτσι απλά. Από εκεί που τον αφήνω. Σαν φανοστάτες ψυχής. Που θέλει να έχει για να δει πού θα αραδιάσει και πώς θα φορέσει τα 'καλά' της. Γιατί μερικές φορές απλώς θες κάποιον να σε εμπνεύσει πριν ξεκινήσεις τη δική σου πορεία. Αυτές που ψάχνεις το 'κάτι'. Οι άλλοι είναι εκεί, μόνο από εσένα εξαρτάται τι θέλεις να βρεις. 
Κι είναι πάλι και εκείνος που ξέρεις. Της "διπλανής πόρτας". Τις μέρες και τις νύχτες που μοιράζεσαι μαζί του. Μπορεί να γίνει η έμπνευση αφορμή να ξεδιπλώσεις τις σκέψεις σου. Αν τον ακούσεις, αν τον "ψάξεις" λίγο, θα συμβεί. Κι είμαι σίγουρη πια γι αυτό.
Ωστόσο, κάποιοι σταμάτησαν να με εμπνέουν. Ίσως να κουράστηκαν κι οι ίδιοι ή να κουράστηκα εγώ με εκείνους. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά άλλωστε πως αυτές οι 'σχέσεις' κρατάνε για πάντα. Ποιος το ορίζει αυτό! Μια μέρα όμως (σαν όλες τις άλλες) βρίσκω άλλους (και γίνονται ξεχωριστές). Που με εμπνέουν από την αρχή. Συχνά σκέφτομαι ότι αν αρχίζω να σου απαριθμώ εκείνους που αποτελούν πηγή έμπνευσης για μένα, ίσως να μη τους τοποθετήσεις στη λίστα τη δική σου. Γι αυτό το κρατώ (επτασφράγιστο!) μυστικό. Χωρίς λόγο και αποσιωπητικά!
Δεν γνωρίζω... ή μάλλον θα θελα πολύ να μάθαινα από τι εμπνέονται εκείνοι, γιατί μάλλον "καταπίνουν" -γερές δόσεις. Εξαρτάται. Υπάρχει κι αυτό το εξαρτάται. Από το πόσο μπορείς εσύ να δεχτείς τα "ερεθίσματα" που έχει να σου προσφέρει ο οποιοσδήποτε γύρω σου.


υγ: κάτι που έχω συγκρατήσει απο κάποιον που εκτιμώ πολύ κ που επαναλαμβάνει συχνά (στα κείμενά του) είναι "[...]να γράφεις όπως μιλάς..."
Αλήθεια,
ΥπΆρΧοΥν  ΆτΟμΑ πΟυ ΣαΣ εΜπΝέΟυΝ ???? :)
 

10 σχόλια:

  1. Υπάρχουν ακόμα λίγοι που με εμπνέουν μετά απο πάνω απο 5 χρόνια μπλόγκινγκ και ακομα χαίρομαι οταν εμπνέυσω εγω κάποιον.
    Ειδικά κάποιοι απο τους κορυφαίους μπλόγκερς εχουν παραδεχτεί κατα καιρούς οτι τους ενέπνευσαν άλλοι.
    Μερικούς τους ενέπνευσα εγω χωρις να το ξέρω! Αλλοι εμπνέουν εμένα χωρις να το ξερουν επίσης κι εγω παλι εμπνέομαι κι απο συγκεκριμένους και δεν τους αντιγράφω αλλα παίρνω μπρος μολις διαβάσω κατι που εχουν γράψει.
    Πολυ πρωινες καλημερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενταξει,πες μου.εννοεις εμενα ή τον Γιαννη;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tzonako καλημεραααα...(τι κ αν ειναι απογευμα?!!)

    ειναι τελειο μετα απο χρονια να εχεις ακομα κ εμπνευση για καινουρια πραγματα(γτ μπορει να ειναι ενας τροπος εδω να βγαλεις οτι εχεις,αλλα μετα απο χρονια μπορει να σου φαει κ το μυαλο η αναλυση) αλλα κ να εισαι εμπνευστης για αλλους...
    ορισμενα ατομα σου πανε τη σκεψη ενα βημα πιο περα(δλδ οχι απλα σε εμπνεουν)
    μακαρι καποτε να γινω εστω για εναν... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. meanaaaan κ τους δυο σας σε συνδιασμο (αλλωστε ειστε ενα ;) )
    χαχαχα

    εσενα να μην ρωτησω ποιος σε εμπνεει ε?!

    φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα θα υπάρχουν άτομα να σε εμπνέουν, ακόμα και αν αλλάζεις... Αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Είναι παντού αναμεσά μας.

    Τι θα γινόμασταν αν δε μας ενέπνεε κάποιος-α-ο για να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε;

    Εύστοχο το κείμενό σου!
    Καλό σου βράδύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είμαι σίγουρη ότι για όλους υπάρχει κάποιος που τους εμπνέει.. εγώ..χμμμ εγώ από στίχους από τραγούδια-πολυ<3 επίσης από φωτογρφίες ή εικόνες π μένουν στο μυαλό μ από κάποια βόλτα.. και φυσικά εκφράσεις... νομίζω το κατάλαβες ήδη;) και φυσικά από μερικά άτομα είτε επειδή είναι ακόμα εδώ είτε επειδή έχουν φύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανεμε μου,
    ακριβως!!τιιι....???
    πιστευω πως οποιος δεν μπορει να εμπνευστει απο κατι...
    ειναι κενος -απλα-

    καλως ηρθες απο εδω κ σ ευχαριστω!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πριγιπεσσα μου,
    κ απο ολα αυτα που ανεφερες ;)

    *το καταλαβα κ μου εδωσες αφορμη να σχολιασω ξανα-περισσοτερο εκεινο το θεμα...καποια αλλη στιγμη ομως!!!

    φιλακια :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συμφωνω. και τα προτυπα μας και οι εμπνεύσεις μας μας πάνε μπροστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η προελευση της εμπνευσης ειναι μυστηριο πραγμα
    και εντελως διαφορετικο και ολους
    εγω πχ με εμπνευει το χιουμορ αλλα δεν εχω συγκεκριμενα πραγματα μπορει να γελασω κατια σχετο πχ και να σκεφτω να κανω αναρτηση με αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

και για πες...