Ταν! ταααν!

Tumblr_lrez58wlys1qgl14po1_500_large
Ήθελα από καιρό να μιλήσω για ανθρώπους που αποτελούν την έμπνευσή μου.
Μάλιστα τους έχω χωρίσει σε κατηγορίες. Νοητά (ακόμα).
Σε αυτούς που δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά διαβάζω, βλέπω και ακούω, σε εκείνους που ξέρω καλά και κινούνται γύρω μου και σε κάποιους άλλους που κάποτε (μια φορά κι έναν καιρό) ήταν οι εμπνευστές μου.
Εμπνευστές- ιδέες. Που τις έχω μέσα μου, κάποτε διασταυρώνομαι μαζί τους και κάποτε πάλι χωρίς κόπο ριζώνουν βαθιά. Ακόμα κι εκείνοι και οι ιδέες κάποια στιγμή κουκουλώνονται από άλλες. Πιο αληθινές τη δεδομένη στιγμή. Που καλύπτουν περισσότερα κομμάτια της σκέψης μου.
Από τη μία λοιπόν βρίσκονται εκείνοι που διαβάζοντας -ακούγοντας -βλέποντάς τους και με μία μόνο λέξη τους θες να πάρεις ένα χαρτί και στυλό και να αρχίσεις να κατεβάζεις απ΄τα συρτάρια της σκέψης σου ο,τι υπάρχει. Δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ. Γιατί απλώς έχεις βρει κάτι πιο δυνατό. Κάποιον που θα εμπιστευτείς το "πίσω μέρος του μυαλού" και εκείνο θα ακολουθήσει. Θα βγει από τα στενά που το έχεις συνηθίσει. Θα βρεις καινούριες λέξεις, νέους προσδιορισμούς και τρόπους να τα εκφράσεις. Μου δείχνουν το δρόμο τους και ξεκινώ τον δικό μου. Έτσι απλά. Από εκεί που τον αφήνω. Σαν φανοστάτες ψυχής. Που θέλει να έχει για να δει πού θα αραδιάσει και πώς θα φορέσει τα 'καλά' της. Γιατί μερικές φορές απλώς θες κάποιον να σε εμπνεύσει πριν ξεκινήσεις τη δική σου πορεία. Αυτές που ψάχνεις το 'κάτι'. Οι άλλοι είναι εκεί, μόνο από εσένα εξαρτάται τι θέλεις να βρεις. 
Κι είναι πάλι και εκείνος που ξέρεις. Της "διπλανής πόρτας". Τις μέρες και τις νύχτες που μοιράζεσαι μαζί του. Μπορεί να γίνει η έμπνευση αφορμή να ξεδιπλώσεις τις σκέψεις σου. Αν τον ακούσεις, αν τον "ψάξεις" λίγο, θα συμβεί. Κι είμαι σίγουρη πια γι αυτό.
Ωστόσο, κάποιοι σταμάτησαν να με εμπνέουν. Ίσως να κουράστηκαν κι οι ίδιοι ή να κουράστηκα εγώ με εκείνους. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά άλλωστε πως αυτές οι 'σχέσεις' κρατάνε για πάντα. Ποιος το ορίζει αυτό! Μια μέρα όμως (σαν όλες τις άλλες) βρίσκω άλλους (και γίνονται ξεχωριστές). Που με εμπνέουν από την αρχή. Συχνά σκέφτομαι ότι αν αρχίζω να σου απαριθμώ εκείνους που αποτελούν πηγή έμπνευσης για μένα, ίσως να μη τους τοποθετήσεις στη λίστα τη δική σου. Γι αυτό το κρατώ (επτασφράγιστο!) μυστικό. Χωρίς λόγο και αποσιωπητικά!
Δεν γνωρίζω... ή μάλλον θα θελα πολύ να μάθαινα από τι εμπνέονται εκείνοι, γιατί μάλλον "καταπίνουν" -γερές δόσεις. Εξαρτάται. Υπάρχει κι αυτό το εξαρτάται. Από το πόσο μπορείς εσύ να δεχτείς τα "ερεθίσματα" που έχει να σου προσφέρει ο οποιοσδήποτε γύρω σου.


υγ: κάτι που έχω συγκρατήσει απο κάποιον που εκτιμώ πολύ κ που επαναλαμβάνει συχνά (στα κείμενά του) είναι "[...]να γράφεις όπως μιλάς..."
Αλήθεια,
ΥπΆρΧοΥν  ΆτΟμΑ πΟυ ΣαΣ εΜπΝέΟυΝ ???? :)
 

Χρόνια πολλά μαμά!

"Τι ωραία που τα λέει" είπα όταν άκουσα αυτό το τραγούδι πριν από λίγο. Έτσι λόγω της ημέρας το αφιερώνω στη μάμα μου αλλά και σε όλες τις μανούλες που αγαπούν τα παιδιά τους!

"Το Γλυκό Μου Το Παιδί!!!"



Κι αν αυτή γιορτάζει και δώρο δεν της πήρα
κι αν μ' αγαπάει κι εγώ την τυραννώ
κι αν πολλά μου δίνει και λίγα μου ζητάει,εγώ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ...

Κι αν μ' έχει γεννήσει κι είμαι 1,60 
κι αν της φωνάζω που είμαι κοντός
κι αν καμμιά φορά στο σπίτι δεν τρώω
έτσι κι αλλιώς... εγώ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ

Ένα δώρο σε μια όμορφη γυναίκα
που χει κάνει το πιο ωραίο παιδί της χαρίζω
κι αν δακρύζω δε μ' αρέσει
είναι πολλή
η αγάπη που χει δώσει

Μα το ωραίο της παιδί ✔ δε θα τη προδώσει
πριν παλαβώσει θα της πει σ' αγαπώ
κι αυτή θα το φιλήσει και θα πει
-το γλυκό μου το παιδί-


 Κι αν το δωμάτιο μου είναι αχούρι (για μένα σίγουρα λέει εδώ)

κι αν καμμιά φορά φέρνω κακούς βαθμούς
κι αν συνέχεια σπάω τα σπυράκια στη μούρη, αυτούς


Ν' ακούς που έχουν μια κιθάρα
και στον κόσμο μια μαμά και την αγαπούν
κι άμα δε μπορούν να της το πουν
της το γράφουν και της το τραγουδούν

Αυτούς που έχουν μια κιθάρα
και στον κόσμο μια μαμά και την αγαπούν
κι άμα δε μπορούν να της το πουν
της το γράφουν σε κασέτα
στ' αυτοκίνητο το βάζουν

Και το πρωί όταν τ' ακούσει
πριν δουλέψει νυσταγμένη ✔✔...✔✔✔ θα σκεφτεί
το γλυκό μου το παιδί !!!


υγ1: ακόμα δεν την έχω πάρει τηλέφωνο, αλλά η αφιέρωση.. αφιέρωση.
υγ2: Χρόνια πολλά ξανά και στην δική μου ιδιαίτερα, που δεν θα την άλλαζα με τίποτα!
υγ3: να χαίρεστε τις μανούλες σας και οι μανούλες τα παιδάκια τους :)